PeRa Cup:n uudet säännöt!

PERA-CUP 2018 SÄÄNNÖT


Pera-cup 2018 kisataan harjoituskilpailuissa, kisoja on vuoden aikana sekä koulu- että esteratsastuksessa. Pera-cup:iin voivat osallistua kaikki Perhonjokilaakson Ratsastajat ry jäsenet, Cup kisataan junioreissa sekä senioreissa. Lisäksi ratsastajille jotka eivät vielä kisaa varsinaisessa Pera-cup:ssa on oma ryhmäratsastusluokka, Mini-cup. Viime vuoden Mini-cup kisaajat siirtyvät juniori sarjaan.


JUNIORIT

Juniorit kisaavat oman tasonsa mukaisissa luokissa.
Kouluratsastuksessa juniorit kilpailevat prosenttien perusteella, päivän parhaimmat prosentit saanut ratsastaja kerää parhaimmat pisteet. Eli pisteet määräytyvät seuraavasti:

1. Parhaimmat prosentit 5 pistettä
2. Parhaimmat prosentit 4 pistettä
3. Parhaimmat prosentit 3 pistettä
4. Parhaimmat prosentit 2 pistettä
Lisäksi jokainen hyväksytyn suorituksen tehnyt saa 1 pisteen.


Esteratsastuskilpailut ratsastetaan ihanneaika periaatteella. Ja pisteet jaetaan sijoituksen mukaan seuraavasti:

1. sija 5 pistettä
2. sija 4 pistettä
3. sija 3 pistettä
4. sija 2 pistettä
Lisäksi jokainen hyväksytyn suorituksen tehnyt saa 1 pisteen.


Cupin lopullisiin pisteisiin jokaiselta osallistujalta lasketaan vain 4 parasta tulosta. Ratsastaja voi päivän aikana osallistua useammalla hevosella tai useampaan eri luokkaan, mutta vain paras tulos huomioidaan Cup pisteissä.
Finaali päivän sijoitus/prosentit ratkaisevat paremmuuden mikäli ratsastajat päätyvät samaan pistemäärään.SENIORIT

Vähintään 4 osakilpailu osallistumista hyväksytyllä tuloksella oikeuttaa kauden päätteeksi osallistumisen palkinnon arvontaan.


MINI-CUP

Ryhmäratsastusluokka jossa jokaiseen kisapäivään vaaditaan vähintään 3 osallistujaa että luokka järjestetään. Neljällä kisaan osallistumisella ratsastaja saa oikeuden kauden lopuksi osallistua palkintojen arvontaan.

Jos ratsastaja siirtyy kesken kauden kisaamaan Pera-cup: iin ei hän voi palata enää ryhmäratsastusluokkaan eikä voi osallistua myöskään arvontaan.

Kommentit