Vapaaehtoiset ovat avain hyvin järjestettyihin kisoihin - järjestetään yhdessä hyvät harkkakisat!



Ratsastuskilpailut - kuin mitkä tahansa muutkin tapahtumat tarvitsevat sujuvaan toteutukseen läjän reippaita apukäsiä. Pienikin apu vaikuttaa kokonaisuuteen ratkaisevasti: ovatko pöytäkirjat ajallaan kansliassa, onko joku laskemassa tuloksia ja onko kansliassa se kuuluisa joku vastaamassa kilpailujen maksuliikenteestä.

Monta pientä hommaa, jotka kaikki ovat yhtä tärkeitä sujuvan kisapäivän kannalta. Maanantaina 3.9 startataan PeRan syksyn harjoituskilpailut koulukisojen merkeissä. Apukäsiä ei koskaan ole liikaa - joten arvon seuralainen, kilpailija & huoltaja: tulethan mukaan järjestämään kivat kisat meidän kanssamme.

Jeesaamme jokaisen tehtävän kanssa ja mistään ei tarvitse ottaa suurempaa stressiä - harjoituskilpailuissa harjoitellaan paitsi kilpailemista, niin myös kilpailujen järjestämistä!

Ennen kisoja:

-Kouluradan rakentaminen (estekisoissa esteiden kantaminen). Kilpailut alkavat klo. 17. Ensimmäiset ovat verryttelemässä viimeistään 16:45. Joten kouluradan tulisi olla valmis ennen tätä. Radan rakentamiseen ei mene paljoa aikaa, jos on paljon apukäsiä! Jos apukäsiä ei ole niin.. No rata saattaa jäädä pelkistettyyn moodiin. Ensimmäisiin luokkiin osallistuvien olisikin hyvä varata hevosen varustamisen lisäksi aikaa auttaa radan rakentamisessa tai ottaa apujoukkoja kotoa mukaan rakennushommiin. Reippalla porukalla kestää vain noin 20min rakennella rata.

Jos vain yksi ihminen on kantamassa 20 x 40 radalle aitoja niin siinä menee kyllä pidempi tovi. Maneesiin kanneetaan vain päätyihin aidat joten siihen menee muutamalla ihmisellä kymmenisen minuuttia. Estekisojen radan rakentaminen on hiukka työläämpi homma joten tässä tapauksessa more is more!

Jokaiseen luokkaan tarvitaan koulukisoissa:

- Pöytäkirjojen hakijoita. Tehtävästä suoriutumiseen sinun tulee kyetä hakemaan lappu tuomarilta ja kuljettaa se kansliaan pisteiden laskijoille. Lappuja haetaan jokaisen suorituksen jälkeen.

- Pisteiden laskijoita. Vaatimustaso: Osaat käyttää laskinta ja suorittaa yhteenlaskun sekä muuttaa pisteet prosenteiksi.

- Kansliassa työskentely.  Varsinkin sateisena kisapäivänä ehdottomasti paras paikka heti kanttiinin jälkeen. Kilpailumaksujen vastaanottamista sekä kärryillä pysymistä, kuka on maksanut ja keneltä puuttuu.

- Sihteeri.  Tuomari tarvitsee jokaiseen luokkaan viereensä kirjoitustaitoisen sihteerin. Eli sihteerin tulee kirjoittaa lyhyitä lauseita arvostelupöytäkirjaan, tuomari sanelee mitä ja sihteeri kirjoittelee sanat arvostelukohtien perään.

Lisäksi estekisoissa:

-Radan rakennus, tämä on aikaa ja työtä vaativa joten kaikki kynnelle kykenevät ajoissa paikalle. Esteiden kasaamisen lisäksi esteet numeroidaan ja hyppysuunnat merkitään punaisin & valkoisin merkein. Esteiden ja tolppien kantaminen vie oman aikansa, joten kaikki kantoapu on iloksi!

-Ratahenkilökunta, esteradalla tulee kilpailujen aikana olla erinäisiä ratahenkilöitä. Liputtajan tehtävä on tuomarin vihellyksen jälkeen nostaa lippu ilmaan ja ratsukon ylittäessä lähtölinjan lippu lasketaan. Samalla hetkellä jos on ajanotto käytössä, niin aloitetaan ajanotto. Liputtaja lisäksi nostaa lipun kun ratsukko lähestyy maalilinjaa, ja laskee sen kun ratsukko ylittää maalilinjan. Samalla hetkellä mahdollinen ajanotto pysähtyy.

Puominnostajia  tarvitaan myös radalle kilpailujen aikana, mikäli ratsukolta puomi putoaa niin nostetaan puomit mahdollisimman ripeästi takaisin.

Tyyliarvostelussa  tuomari tarvitsee myös avukseen sihteerin sujuvan kirjaamisen takaamiseksi.

Kisojen jälkeen:

-Radan purkaminen.  Tähän hommaan yleensä löytyykin kivasti vapaaehtoisia kun porukka on jo paikalla, eli jos alkupään poppoo hoitaa kasaamisen niin loppupään väki hoitaakin näppärästi purkuhommat :)

Tervetuloa mukaan kisaamaan ja yhtälailla rakentamaan meidän kanssamme huikeaa kisailtaa! Tallin seinällä vois ilmoittautua apukädeksi. Laita nimesi johonkin väliin ja näin varmistamme, että meillä on tarpeeksi väkeä järjestää sujuvat kilpailut kilpailijoillemme! Voit myös ilmoittautua facebookin kautta apukädeksi, mikäli et halua julkaisuihin ilmoittautua. niin laita viestiä PeRan facebookkiin.

Nähdään kisoissa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti