Kilpailijansitoumus 2022


Hallitus on päättänyt kokouksessaan 18.1.2021 , että seuraa kilpailuissa edustavilta ratsastajilta edellytetään kilpailijansitoumuksen hyväksymistä ja allekirjoittamista. Päätettiin, että kilpailijasitoumus on edellytys, jos hakee seuralta tukea kilpailulupamaksuihin. Tämä päätös koskee alue- sekä kansallisten kilpailujen lupamaksuja ja niihin liittyviä kilpailutukia. Sama päätös on voimassa kaudella 2022.

Seuran hallitus pitää tärkeänä, että seuraa edustavat ratsastajat osallistuvat kilpailusääntökoulutuksiin ja päivittävät vuosittain tietonsa sääntöihin liittyvistä muutoksista sekä edustavat seuraa hyvien hevosmiestapojen mukaisesti


Kilpailijasitoumus tulee allekirjoittaa kilpailukauden alussa/aikana, allekirjoitus onnistuu sähköisesti. Seuraa edustavan ratsastajan tulee olla tietoinen ajankohtaisista säännöistä, ratsastajan vastuulla on selvittää sääntömuutokset vuosittain sekä toimia kilpailupaikalla sääntöjen mukaisesti. Alle 18-vuotiaan ratsastajan kohdalla vastuu on huoltajalla. Kun olet kilpailupaikalla tiimisi kanssa,
te kaikki olette edustustehtävissä. Näin ollen hallitus pitää tärkeänä, että kun edustetaan seuran nimen alla, toimitaan ja käyttäydytään sääntöjen mukaisesti ja toinen toistamme kunnioittaen.


Jokaiselle lajille on omat lajisääntönsä sekä yleiset kilpailusäännöt, jotka koskevat kaikkia Suomen Ratsastajainliiton alaisia lajeja. 

Kilpailitpa missä SRL:n alaisessa lajissa tahansa (este-, koulu-, matka-, lännen- ja pararatsastus sekä vikellys) tulee sinun perehtyä yleisiin kilpailusääntöihin --> YLEISET KILPAILUSÄÄNNÖT. Tässä muutamia erityisesti vastuupuolen lainauksia yleisistä säännöistä:


"Hevosen vastuuhenkilö on vastuussa kilpailun aikana kaikista hevoselle tehdyistä toimenpiteistä riippumatta siitä, kuka hevosen luokse päässyt henkilö ne on suorittanut. Hevosen vastuuhenkilö on vastuussa hevosesta ratsastaessaan, ajaessaan tai valmentaessaan hevosta. Hevosen vastuuhenkilö ei vapaudu tästä vastuustaan, vaikka kilpailun turvallisuusjärjestelyt osoittautuisivat puutteellisiksi." 


"SRL:n sääntöjen, näiden kilpailumääräysten, SRL:n eettisten sääntöjen, SRL:n kurinpitosääntöjen ja muiden SRL:n hallituksen tai sen valtuuttaman elimen antamien määräysten ja päätösten alaisia ovat kaikki kilpailutoimintaan osallistuvat jäsenyhteisöt ja niiden toimihenkilöt ja jäsenet sekä ne henkilöt ja yhteisöt, jotka ovat kirjallisesti tai kilpailun järjestäjän erikseen määrittämällä tavalla joka on mainittava kilpailukutsussa, sitoutuneet noudattamaan edellä mainittuja sääntöjä tai lunastaneet SRL:n kilpailu-, toimihenkilö- tai valmentajalisenssin, hevosen vastuuhenkilö sekä ne henkilöt, jotka ovat kilpailleet ko.kilpailussa tai olleet urheilijan tai joukkueen taustahenkilöinä kilpailuissa. Näiden sääntöjen sitomia ovat myös, soveltuvin osin, muut kilpailupaikalla olevat, kilpailutapahtumaan aktiivisesti vaikuttavat henkilö"


"Urheilija vastaa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta. Alle 15-vuotiaan kilpailijan osalta kilpailukelpoisuudesta vastaa urheilijan huoltaja." 


Esimerkki esteratsastuksen osallistumisoikeudesta:

"Siirtyäkseen 80 cm:ä korkeampiin luokkiin, urheilijalla tulee olla seura- tai aluekilpailuista 80 cm luokista kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta tai vähintään 60% tulos taitoarvosteluluokasta. Tästä eteenpäin vaaditaan kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta tai vähintään 60% tulos taitoarvostelussa enintään 10 cm alemmalta tasolta seura-, alue- tai kansallisesta kilpailusta. Myös kenttäkilpailun estekokeessa saavutetut tulokset kelpaavat. Tulokset tulee olla saavutettu kuluvan tai kahden tätä edeltävän kalenterivuoden aikana."


Sääntöjen opettelu ulkoa ei ole se, mitä kilpailijoilta odotetaan mutta niiden lukeminen pääpiirteittäin sekä tiedon löytäminen tarvittaessa ovat avainasemassa.


Alta löydät linkit koulu- ja esteratsastus sääntöihin. SRL:n sivuilta löytyy myös linkit muutosmerkittyihin versioihin, mistä näkee aina vuosittaiset sääntömuutokset.


Kilpailusäännöt kouluratsastus


Kilpailusäännöt esteratsastus


Lisäksi SRL:n sivuilta löytyy Ratsastajan opas kilpailumaailmaan, josta löytyy hyvin kootusti pääasioita sekä kuvitettua materiaalia.

Pääset täyttämään kilpailijan sitoumuksen tästä linkistä. Tai suoraan tähän alle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti